ParkPlus

De beveiliging van Krabbepolder Zeehaven is sinds 2006 goed geregeld. Op initiatief van de SBBD werd het bedrijventerrein destijds voorzien van slagbomen en camera’s. De eerste installatie werd geplaatst op de Donker Duyvisweg, de “entree naar Krabbepolder”.  Deze werd later verplaatst naar de Wieldrechtse Zeedijk en uitgebreid met camera’s en slagbomen op de Kilkade en de Wieldrechtseweg. Recent zijn er 2 cameramasten bijgeplaatst op de Kreekweg.

Techniek

Vandaag de dag staan er 10 cameramasten met in totaal 12 overzicht camera’s en 9 kentekencamera’s. Op alle toegangswegen is duidelijk te zien welk type voertuig het bedrijventerrein op- en afgaat en wat voor kleur deze heeft. Deze overzicht camera’s zijn zeer lichtgevoelig en geven zelfs bij donkere lichtomstandigheden een kleurenbeeld. In combinatie met de kentekencamera’s en de 3 slagboominstallaties is het vrijwel onmogelijk om ongezien het bedrijventerrein op te komen.

ParkPlus BV

Om de werking van de beveiligingsinstallaties te garanderen, wordt het camerasysteem door ParkPlus BV gemonitord. Tevens zorgt zij voor het beheer en onderhoud van de slagboominstallaties. De camera’s worden gecontroleerd op een juiste werking, kijkhoek, datum en tijd, beeldkwaliteit en opname. Het systeem draait al jaren onafgebroken en tot op heden konden er altijd bruikbare beelden worden aangeleverd bij incidenten. ParkPlus BV is gespecialiseerd in camerabewaking. Zij installeert en beheert camerasystemen bij diverse (grote) bedrijven en op een 20-tal bedrijventerreinen, voornamelijk in de Drechtsteden.